DetNatur "Den lille pause"


På DetNatur kurset "Den lille pause" inviteres du ind i en verden, hvor der er højt til loftet, og hvor der ikke sættes krav. Vi har sammensat et program med bl.a. vejrtræknings- og sanseøvelser, lege, stillevandringer, samvær ved bålet og fortællinger.

Når du opholder dig i naturen, med dens fine lyde, grønne nuancer, dufte og skønhed, sendes der beroligende signaler fra hjernen, som får nervesystemet til at sænke puls, blodtryk og nedsætte de stress-relaterede hormoner, som igen fysisk får kroppen til at slappe af og gøre åndedrættet langsommere.

Vores hjerner bliver markant påvirket af bare én time i naturen - metoden er enkel, når først vi har (gen)lært den, så vi vil gerne låne 2,5 time af din tid til at dele vores viden om den smukkeste, mest kraftfulde og evidensbasserede måde at afstresse nervesystemet. 

Måske er en gang nok - det er den for mange, der oplever effekt efter bare én gang. Nok til selv at fortsætte med at skabe balance og overskud.

Vi mødes 2,5 time i Holte Terapihave - Holtevej 18, 4571 Grevinge

Find datoer, tidspunkter og tilmelding på nedenstående "knap"

Prisen er kr 200,- pr person.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på kontakt@detnatur.dk

Datoer i efteråret 2023,

hvor der stadig er ledige pladser:

Tirsdage fra 10-12.30: 26/9, 3/10, 10/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11 - Torsdage fra 18.30-21.00: 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 16/11, 23/11





DetNatur 8 ugers forløb for stressramte


Dette forløb er udviklet til stressramte, der enten er sygemeldte eller der ønsker at undgå at gå ned/blive sygemeldt med stress (igen). Forløbet tager afsæt i NBMC-metoden.


Forløbet har fokus på såvel restitution som at opbygge mestrings-strategier - som en forebyggende faktor til at håndtere det pres, der er en tilbagevendende del af livet.


Forløbet strækker sig over 8 uger, hvor vi mødes 1 gang hver uge og tilbringer 3 timer sammen i naturen. Der er max 10 deltagere på hvert forløb. Der vil hver gang være 2 naturterapeuter med fra DetNatur.


Pris pr deltager afhænger af antal tilmeldte, så kontakt os, hvis du er interesseret i et forløb.

Du er sikret en plads, når indbetaling er modtaget.

I prisen er følgende inkluderet: selve forløbet, kaffe/the, snacks & manual, siddeunderlag og drikkedunk.

Medbring: Behageligt tøj til årstiden/vejret & drikkedunk.


Forløb i 2023 - der er i skrivende stund 2 forløb tilbage - kontakt os på kontakt@detnatur.dk for mere information om plads og tidspunkter.

DetNatur weekend-retreat


Tag en pause fra hverdagens intensitet og alt det, du skal forholde dig til.

Her kommer du ned i gear og lærer, hvordan du kan få skabt meningsfulde pauser i din hverdag, uden at skulle gå på kompromis med de væsentlige aspekter af det, der udgør dit liv (partner, familie, børn, venner, arbejde, fritidsinteresser, mv)

På retreatet vil du blive præsenteret for en række special tilrettelagte øvelser, overnatning i shelter eller hængekøje m/myggenet, at lave mad over bål, afspænde i vildmarksbad og koldvandskar under åben himmel og frem for alt få tid til nærvær, ro og reflektion.


Pris per deltager kr. 980,-

Ankomst lørdag kl 10.00. Afsluttes søndag kl. 12.00.

Max 2 personer pr shelter - max 4 personer på weekend-retreatet.

I prisen er selve forløbet, frokost, aftensmad, morgenmad, kaffe/the, snacks & manual inkluderet.

Medbring: sovepose, drikkedunk & tøj til årstiden, badetøj og håndklæde.

Datoer - kun i sommerhalvåret.

Skriv til os på kontakt@detnatur.dk, så finder vi ledige datoer, der passer dig/jer.





DetNatur for unge


Alt for mange unge er plaget af stress, angst, ensomhed eller depression.  læs mere (og scroll ned af siden).

Dette forløb er udelukkende for unge i alderen 17-22 år og specielt udviklet til denne målgruppe - med udgangspunkt i de udfordringer, unge mennesker oplever. Læs mere om baggrunden og selve forløbet ved at klikke på ovenstående link.


Pris - kontakt os for at finde det rette forløb ift behov.


Du er sikret en plads, når indbetaling er modtaget.

I prisen er følgende inkluderet: selve forløbet, kaffe/the, snacks & manual.

Medbring: Behageligt tøj til årstiden & drikkedunk.


Forløb i 2023 er vel gennemført - vi starter op igen til foråret 2024



Om Natur-terapiens brug og baggrund


Videnskabelig forskning, oprindeligt primært af japanske forskere og sidenhen i stigende grad af forskere globalt - har vist adskillige sundhedsmæssige fordele ved blot at tilbringe tid i naturen på en afslappet måde. Nogle af disse fordele inkluderer:

  • Øget immunforsvar, herunder en stigning i Natural Killer (NK) -celler, der er målrettet mod kræftformer
  • Nedsat stress
  • Øget evne til at fokusere
  • Bedre humør og søvnkvalitet


Naturterapi, også kendt som øko-terapi, grøn terapi eller naturassisteret terapi, er den anvendte praksis inden for det voksende felt inden for øko-psykologi, som blev udviklet af Theodore Roszak. Naturterapi stammer i mange tilfælde fra troen på, at mennesker er en del af livets web, og at vores psyker ikke er isoleret eller adskilt fra vores miljø. Naturpsykologi giver enkeltpersoner mulighed for at udforske deres forhold til naturen - et område, der kan virke overset i mange andre typer af psykoterapi. Mens nogle fagfolk udelukkende underviser og praktiserer naturpsykologi, integrerer andre behandlere aspekter af naturterapi i deres eksisterende praksis.

De mest almindelige øko-terapi-aktiviteter: 

  • Naturmeditation: Denne meditation finder sted i naturlige omgivelser, f.eks. En park, og udføres sommetider som en gruppeterapi. Medlemmer af gruppen identificerer noget i naturen, der tiltrækker dem og bruger derefter et par minutter på at overveje, hvordan dette aspekt af naturen relaterer til dem, og hvad de kan lære af netop dette. 
  • Havebrugsterapi: Brugen af plante -og haverelateret arbejdsaktiviteter kan bruges til at fremme dit velvære. Aktiviteterne kan omfatte, at plante frø, grave i jorden, feje blade eller lignende. Denne form for terapi anbefales i tilfælde af stress, udbrændthed eller stofmisbrug. Ydermere kan dette også være effektivt for ældre, i tilfælde af social isolering. 
  • Dyreassisteret terapi: I dyreassisteret terapi introduceres et eller flere dyr i helingsprocessen. Nogle undersøgelser har vist, at eksempelvis det at klappe eller lege med en hund reducerer vrede og agitation hos nogle mennesker. Nærværet og særligt helste og hundes evne til at spejle personens energi vhja spejlneuroner har ligeledes vist sig at have en gavnlig effekt på både stress, angst og depression. 
  • Fysisk træning i et naturligt miljø: Dette kan omfatte aktiviteter såsom gåture, jogging, cykling eller yoga i en park. Disse typer aktiviteter fremmer øget opmærksomhed omkring den naturlige verden og anbefales sommetider til reduktion af stress, angst, depression og vrede. Bl.a. DGI har udviklet en række foldere med øvelser til denne terapi-form.
  • Inddragelse i bevarings-aktiviteter: Gendannelsen eller bevarelsen af ​​det naturlige miljø kan hjælpe med at skabe en følelse af formål og håbefuldhed. Da denne aktivitet normalt udføres i grupper, kan den også hjælpe med at skabe en følelse af tilhørighed og sammenhørighed, som samtidigt forbedrer ens humør.


I DetNatur er nogle af de ovenstående elementer inkluderet i forløbet - kombineret med specielt udviklede øvelser, der er tilpasset målgruppens behov.

 

Kilde: VINATUR